Заповядайте на юбилейната изложба АМАТЕРАС 2018!

Скъпи приятели,

Тази година международният конкурс за хартиено изкуство АМАТЕРАС отбелязва юбилейното си издание. Изложбата стартира през 2009 с амбицията да представи в България едно непознато направление в съвременното изкуство PAPER ART. В историята на конкурса са участвали над 800 автора от 42 държави, отличени са 96 автора и са представени пътуващи формати в 10 страни. Обичайно тези експозиции са за произведения малък формат, но огромният интерес към конкурса поражда през 2011 появата на СОФИЯ ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ – фестивал, двукратно отличен с Европейски Лейбъл за иновация от Европейската комисия.

Конкурсът остава важен раздел в програмата на фестивала и запазва своята уникална концепция. Юбилейното издание се отличава с увеличаване на форматите, представени от 67 артисти от 25 държави, съобразено с монументалното внушение на Националния Дворец на Културата, където ще се проведе. В тазгодишното издание има автори, които са представяни в едни от най-утвърдените световни музеи в Германия, Италия, Великобритания, Бразилия, Япония, Южна Корея, Китай, САЩ, Аржентина и др.

Аз имам изключителния шанс отново да съм сред селектираните артисти и да представя творбата си „Колективно несъзнавано“. Ще се радвам да се видим на изложбата!

Откриването ще се състои на 12. 04. 2018 г. (четвъртък) от 18:00 ч. В НДК, полуетаж запад и мраморно фоайе, вход А4. Заради европредседателството на България ще бъдат засилени мерките за сигурност, така че си носете докумен за самоличност.

Колективно несъзнавано, 2018, смесена техника


Колективно несъзнавано, 2018, смесена техника


Колективно несъзнавано, 2018, смесена техника
Кредит: Аматерас, Даниела Тодорова - куратор

Последно от блога